Stränder Madrid 

Var hittar man Madrid stränder?

Var hittar man Madrid's bästa stränder?

Madrid är en inlandsstad, belägen mitt i Spanien, så det finns egentligen inga stränder att prata om i Madrid. Med det sagt så är Spanien i allmänhet ett paradis för strandbesökare, med flera hundra kilometer av kustlinje längst Medelhavet i söder och Atlanten i norr. Flera närliggande strandstäder finns inom några timmar från Madrid med tåg eller bil.

Valencia

Valencia är en fantastisk liten stad vid Medelhavet, belägen cirka två timmar söder om Madrid. Här finns massor av spansk historia och festligheter, såväl som massor av stränder. Det finns fyra huvudstränder i staden Valencia: Playa las Arenas, Playa de Cabanyal, Playa de Malvarossa och Playa de Patacona. De första två utgör hjärtat av Valencias strandpromenadsliv, med massor av små caféer, butiker och barer, medan de två sista är något mer avskilda och lugna. Alla är utmärkta stränder för den som vill simma och sola.

Barcelona

Trots att Barcelona brukade ligga ganska långt från Madrid så kör de nya snabbtågen nu människor mellan de två städerna på bara ett par timmar, vilket gör Barcelona till en möjlig stranddestination för Madrids besökare. Barcelonas stränder är välbesökta och ljusa men de saknar den riktigt mjuka sanden och de underbara vågorna som man hittar på mer avlägsna platser.

Tarragona

Tarragona ligger lite sydväst om Barcelona och det här är en liten stad med massor av stränder. Kusten här är mer avskild än de välbesökta turiststränderna i Barcelona och Valencia, med några otroliga berg och klippor, såväl som tysta mjuka sandstränder som tyst möter det azurfärgade Medelhavsvattnet. Om du är ute efter en lugn strandupplevelse inom några timmars resa från Madrid så är Tarragona en av de bättre och mer lättillgängliga platserna.