Madrid shoppingHär hittar du en shoppingguide Madrid

Att shoppa i Madrid är definitivt ingen svår uppgift. Som huvudstad i Spanien har staden också privilegiet att vara en av de mest fashionable shoppingstäderna i Europa, med gott om fina butiker och affärer, och massor av lokala godbitar att ta med hem. När man shoppar i Madrid är de flesta kreditkort godkända, men expediterna ber ofta om legitimation “D.N.I.” för att verifiera ditt kort innan det dras.

Madrid har inga bestämda shoppingområden, men bra butiker kan hittas över hela staden. En av de första platser som de flesta shopaholics siktar in sig på för riktigt bra Madridshopping är Gran Vía, stadens huvudgenomfart där det finns massor av finare butiker och annan bra shopping. Distriktet som ligger mellan Sol och Gran Vía, känt som Sol-Salamanca, är hem för en uppsjö av toppdesigners så som Chanel, Armani och Hermès, och det här är det första stället som de flesta personer med tunga plånböcker går till för förstklassig shopping i Madrid.

För mer avkopplad shopping kan du bege dig till en av Madrids många marknader, på spanska kända som mercados. Den största av dessa är El Rastro, en söndagsloppmarknad som hålls nära La Latina tunnelbanestation. Här hittar du ett enormt utbud av säljare som säljer alla typer av saker, från fläktar till väskor, antikviteter, handgjorda saker och smycken. Mercado de Fuencarral (Calle Fuencarral 45; +34 91 521 41 52; www.mdf.es), som är en mer modern inomhusmarknad är också ett bra ställe att gå till för att leta efter kläder, skor, accessoarer och dekorativa prylar, och även för att närvara vid en av de många kulturella aktiviteter och evenemang som hålls här regelbundet.

En populär shoppingsak i Madrid är en lokal typ av rökt skinka, och det finns inget bättre ställe för att upptäcka det spanska charkuteriets värld än på Museo del Jamón (Gran Vía 72; +34 91 541 20 23; www.museodeljamon.es). Denna restaurang och museum för alla sorters skinka har flera lokaler runtom i staden men flaggskeppet finns på Gran Vía, mitt i händelsernas centrum. Gå på en provtur och smaka spansk skinka, njut av en måltid i restaurangen, eller njut helt enkelt av den häftiga röda inredningen och hängande skinka som gör detta till en av de mest unika butikerna i hela Spanien.