Madrid Restauranger och Nattliv 

Restauranger och Nattliv i Madrid

Hitta information Restauranger och Nattliv i Madrid

Åh, att äta i Madrid! Vilken underbar stad med en fantastisk matlagningstradition! Spanjorer vet verkligen hur man äter och de är inte rädda för att ägna mycket tid åt att göra just det. Den uppenbara starten för de flesta nybörjare i Madrids kokkonst är att smaka på landets mest välkända maträtt: tapas. Tapas är helt enkelt en smårätt som serveras när som helst på dagen för att tillfredsställa det spanska begäret efter god mat, gott vin och god konversation. Att smaka på tapas är ingen svår uppgift eftersom de oftast serveras tillsammans med några av de bästa spanska vinerna och de inkluderar goda varma och kalla rätter som är perfekta att äta som en snabb liten måltid.

Det bästa sättet att testa spanska tapas i Madrid är att gå in på en tapasrestaurang (vilken tid som helst på dagen eller kvällen går bra) och beställa en eller två rätter, mer beroende på hur många människor du har med dig. Om du inte är säker på vad du ska börja med så kan du testa en Tortilla Española, känd som en spansk omelett. Denna äggbaserad maträtt är inte olik en omelett eller en quiche i spansk stil. En bra plats att börja matresan i Madrid på är Bacchus (Avenida Moratalaz 141; +34 913 280 468; www.bacchvstapasyvinos.com), som erbjuder en eklektisk meny med en blandning av moderna rätter och traditionella tapasfavoriter. Eller så kan du, för att få vara med om en riktig provning, anmäla dig till Old Madrid Tapas and Wine Walking Tour (Walks of Madrid; Plaza de la Villa; +34 653 912 879; www.walksofspain.com), som erbjuder en insiktsfull guidad introduktion till kokkonsten i Madrid, inklusive tre restauranger, fem typer av mat och fem viner för att matcha. Turen kostar 560 SEK, varar cirka tre timmar och anordnas varje dag förutom på söndagseftermiddagar.

Madrids nattliv är också lika livligt som spanjorerna själva. Med massor av alternativ, från välbesökta discon till avslappnade ölbarer och kvava vintavernor, kommer du aldrig att behöva stå utan ett nattlivsalternativ i Madrid. En sak som man bör komma ihåg angående nattlivet i Madrid är att det börjar mycket senare än i många andra europeiska städer – 22.00 är ungefär det tidigaste de flesta barer börjar bli aktiva. Ett riktigt bra ställe att besöka för att njuta av avslappnad, härlig atmosfär är det Marockoinspirerade Areia (Calle Horteleza 96; +34 913 100 307; www.areiachillout.com). Här reflekterar rika, sammetsröda gardiner de mjuka tonerna från Nordafrikanska tavernor och ljus lyser upp de låga, kuddbeklädda golvborden.